New Balance Run Club
Ingyenes kiszállítás előre fizetés eseténNézz meg többet
Feliratkozás hírlevélre

Miért fontos a sport, életkortól függetlenül?

A fizikai aktivitás minden korosztály számára előnyös – fejleszti az erőnlétet, javítja az állóképességet, valamint növeli az önbizalmat és a saját képességeinkkel kapcsolatos tudatosságot. Az edzés során felszabaduló endorfinoknak köszönhetően javul a hangulat és csökken a stressz. Mi adódik ebből? Jobb koncentráció a mindennapi életben, tanulásban és munkában.

A sport fontossága a testi egészség szempontjából? Ezek lehetnek a mindennapos edzés hatásai:

 • A fizikai állapot javítása - a rendszeres fizikai aktivitás erősíti a szívet, a tüdőt és az izmokat, valamint javítja a szervezet általános teljesítőképességét.
 • Testsúlykontroll – a rendszeres edzés segít az egészséges testsúly megőrzésében.
 • Az izmok és csontok erősítése - a fizikai gyakorlatok erősítik az izmokat és a csontokat, ami az egész mozgásszervi rendszer optimális hatékonyságát jelenti.
 • A szív- és érrendszer hatékonyságának javítása - a fizikai aktivitás szabályozza a vérnyomást, csökkenti a szívbetegségek és a stroke kockázatát.
 • Az immunrendszer javítása - a rendszeres edzés erősíti az immunrendszert, csökkenti a fertőzések és betegségek kockázatát.

Mi a mozgás fontossága a mentális egészség szempontjából? Nézd meg, hogyan profitálhatsz a rendszeres testmozgásból:

 • A stressz és a feszültség csökkentése – a fizikai aktivitás, mint a kocogás vagy a jóga, segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget, javítja a közérzetet.
 • A közérzet és a hangulat javítása – a sportolás során endorfinok – boldogsághormonok szabadulnak fel, amelyek javítják a közérzetet és hozzájárulnak a pozitív hangulathoz.
 • Az energia és a vitalitás növelése – a rendszeres fizikai aktivitás növeli az energiaszintet és javítja az általános vitalitást.
 • A koncentráció és a kognitív funkciók fejlesztése – a sportolás pozitív hatással van az olyan kognitív funkciókra, mint a koncentráció, az észlelőképesség és a memória.
 • Önbizalom és önelfogadás építése - az edzési célok elérése és a fizikai állapot látható fejlődése pozitív hatással van az önbizalom és önelfogadás építésére.

Fiatalabbak esetében a sport támogatja a váz- és izomrendszer fejlődését - megelőzi a tartáshibákat, erősíti az ízületeket és az izmokat, segít fenntartani a normál testsúlyt. Ez a legjobb befektetés az egészségbe, és kulcsfontosságú elem a 21. század civilizációs betegségeinek megelőzésében. Emellett a rendszeres sportolás fiatal korban egészséges szokásokat alakít ki, rendszerességre tanít, és pozitívan hat az ügyes időgazdálkodásra.

A szeniorok általi sportolás a jó állóképesség, mobilitás és függetlenség megőrzésének legegyszerűbb módja. Felnőtt korban nincs is jobb megelőzés, mint férfi vagy női sportcipőt felhúzni a lábunkra, és rászánni magunkat a rendszeres mozgásra. A sport előnyei közé tartozik mindenekelőtt az elhízással és a magas vérnyomással kapcsolatos problémák kockázatának minimalizálása, valamint a vér jó koleszterinszintjének fenntartása. Milyen élettani hatásai vannak még a sportolásnak? A felnőttkori fizikai aktivitásnak köszönhetően csökken a csontritkulás kockázata, és a hátfájás is megszűnik. Edzés közben endorfinok szabadulnak fel, amelyek javítják a hangulatot és csökkentik a stresszt.

A rendszeres mozgás szervezetünkre gyakorolt hatása minden életkorban nagyon fontos! Ahhoz, hogy meg legyél elégedve a sportolással, és kiélvezhesd a sportolás előnyeit – olyan sportágat kell választanod, amelyben jól érzed magad. Fontos a rendszeresség! Az egészséges testmozgás egy hetente legalább 3-4 alkalommal végzett tevékenység.

Népszerű GYAKORLATOK SZENIOROKNAK

Az előrehaladott életkor nem zárja ki a jó állapot megőrzését, éppen ellenkezőleg. Elég, ha szenioroknak megfelelő gyakorlatokat választunk, melyek hozzá vannak igazítva az idősebb emberek lehetőségeihez és egészségügyi állapotához. Népszerű sport az idősek körében? Az idősek által űzhető sportág elsősorban az úszás, kocogás, trekking és nordic walking. A szenior jóga kiváló ellenszere az öregedésnek.

A sport fontossága a testi egészség szempontjából? Ezek lehetnek a mindennapos edzés hatásai:

 • jóga - olyan sport, amely nem igényel jó fizikai állapotot, a gyakorlatok nagyon egyszerűek és nyugodt légkörben zajlanak. A szenior jóga nemcsak a fizikai, hanem a szellemi erőnlétet is növeli. A szenior jógaoktatók az idősek igényeinek megfelelően szervezik meg a találkozásokat. A találkozókon különösen nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a szenior jógagyakorlatok segítsenek a csípő és az ágyék tájékán fellépő feszültség csökkentésében;
 • pilates - a jóga, a balett és az erőnléti gyakorlatok elemeit ötvöző gyakorlatok mindenki számára biztonságosak, kortól függetlenül. Neki köszönhetően megerősödnek az izmok, javul a koordináció és az egyensúly, a fájdalom is minimálisra csökken, például a gerinc vagy az ízületek területén. A rendszeres testmozgás előnyei közé tartozik a mentális egészség javulása is. A sport, különösen a csoportos, segíti a kikapcsolódást és a relaxációt;
 • nordic walking – ezt a sportágat különösen az életük fénykorában járó emberek szeretik. Segít a magas vérnyomás elleni küzdelemben, valamint csökkenti a vércukor- és koleszterinszintet. A szenior nordic walking teljesen biztonságos és erősíti az egész testet, valamint minimálisra csökkenti a sérülések és a törések kockázatát;
 • Stretching - az egészséges nyújtó gyakorlatok erősítik az izmokat, valamint javítják a rugalmasságot. Edző, gyógytornász vagy oszteopata felügyelete mellett végezve különféle sérülésekkel kapcsolatos panaszokat, például a hátfájást is megszüntetik. Az időseknek szóló gyakorlatok megtanítanak helyesen lélegezni, továbbá csökkentik a stresszt is;
 • erősítő gyakorlatok - időseknek is ajánlott a kis terhelésű edzés. Kimutatták, hogy a napi testmozgás pozitív hatással van a csontrendszerre, ami megakadályozza a csontritkulást. A rendszeres erőnléti edzésnek köszönhetően egy idős ember könnyedén elvégezheti a mindennapi tevékenységeket - le- és felmehet a lépcsőn, lehajolhat, valamint könnyedén leülhet és felállhat.
 • Szenior Tai chi – ez az ősi kínai művészet, amely a meditáció, a mozgás és a mély légzés elemeit ötvözi, javítja az egyensúlyt, a rugalmasságot és az izomerőt, ami pozitív hatással van a mozgáskoordinációra. Ezenkívül az időseknek szánt tai chi csökkenti a stresszt és javítja a közérzetet.

Miben eddzünk, vagyis edzőruhák

Az edzés közbeni maximális kényelem és biztonság kulcsa a kiváló minőségű sportruházat és a megfelelően kiválasztott cipő. A férfi és női sportruházatnak optimális szellőzést, hatékony verejtékeltávolítást kell biztosítania az edző számára, és támogatnia kell a szervezet természetes hőszabályozását. A modern edzőruha innovatív anyagokból készült, teljesen biztonságos a bőr számára és tökéletesen illeszkedik az alakhoz.

A sportszett legfontosabb eleme természetesen a sportcipő. Ez felel a csillapításért és az ütések csökkentéséért járás és futás közben. A sportcipőket hozzá kell igazítani a láb típusához, az edzõ testsúlyához és a sportághoz.

New Balance – sportruházat mindenkinek

A New Balance egy olyan márka, amely kezdetben csak cipőalkatrészeket gyártott talpbetét formájában. A cég csak 1938-ban merészkedett szélesebb vizekre, és megalkotta az első futócipőt a helyi Boston Brown Bag Harriers klub futói számára. Ma a márka mind a különböző sportágak szerelmeseinek, mind a sporttal szoros kapcsolatban nem álló emberek számára cipőket gyárt. Az ajánlat minden korosztály számára szól.

Steve Jobs, Red Auerbach kosárlabdaedző és sok rapper is beleszeretett a New Balance cipőkbe. Több államfő is büszkélkedhetett kedvenc New Balance lábbelivel. Miért szeretik az ügyfelek a világ minden tájáról ezt a márkát? Mindenekelőtt az egyedülálló kényelem és komfort, valamint a kivételes sokoldalúság miatt. A gondosan gyártott sportcipők edzés során és mindennap is viselhetők:

 • iskolába;
 • egyetemre;
 • munkába és munka utáni programokra.

A sportcipők és ruhák széles választéka mutatja a legjobban, hogy a testmozgás életkortól függetlenül mindenki számára szól.

A tökéletesen összeillő pár

A tökéletesen rád illő futócipő garancia a kényelmes futásra. Találd meg a sajátodat a ShoeFinderrel!

Találd meg a cipődet