New Balance Run Club
Ingyenes kiszállítás előre fizetés eseténNézz meg többet
Feliratkozás hírlevélre

Sportruházat – mit válasszunk a kényelmes és hatékony edzéshez?

A rendszeres fizikai aktivitás az egészség és a jó közérzet kulcsa. Minden sportág megfelelő felkészülést és felszerelést igényel. Az edzés megkezdése előtt ellenőrizd egészségügyi állapotodat, és szerezz be kényelmes sportruhát.

A számos űzhető sport közül a legnépszerűbbek azok, amelyekre jellemző az ún. alacsony belépési küszöb. Ide tartozik mindenekelőtt a futás, de a fitnesz vagy a jóga is. Futás és fitnesz esetében a jó cipő és a kényelmes sportruházat alapvető fontosságú. A jóga gyakorlásához nem kell cipő, de érdemes beruházni egy jó minőségű szivacsba.

Tekintds meg a legnépszerűbb sportágakhoz készült sportruháinkat és hozz létre edzőkészletet a New Balance-szal.

nok egy alkalmi megjelenes new balance tornacipovel

Modern sportruházat - dönts kiváló minőségű anyagok mellett

Manapság a kezdő vagy akár a haladó sportolók márkás sportruhák széles kínálatából válogathatnak. A modern edzőruhák elsősorban innovatív szintetikus anyagokból készült pólók, nadrágok és leggingsek.

A sportruházat gyártása során leggyakrabban használt anyag a poliészter, további megoldásokkal gazdagítva, amelyek növelik az anyag funkcionalitását a légáteresztés és a nedvességelvezetés szempontjából. A New Balance-nál igyekszünk kizárólag újrahasznosított poliésztert használni! A jól tartó sportmelltartók poliészter és spandex keverékéből készülnek, amelyek felelősek a mell optimális kompressziojáért és stabilizálásáért (tudd meg, mire kell figyelni a jó sportmelltartó kiválasztásakor >>). Természetes pamutból is készülhetnek, amelyből a lazább edzőpólókat is varrják.

undefined

A Te igényeidre szabott sportruházat - kényelmes és divatos

Az edzőkészület összeállításakor válaszold meg magadnak a következő kérdést: mi lesz számodra kényelmes és miben fogod magad jól érezni. Mindkettő nagyon fontos, és befolyásolni fogja a kényelmedet, motivációdat és személyes sikereidet a következő edzések során.

undefined

Kényelmes sportruházat futáshoz

Egy futó ruházatának legfontosabb eleme a cipő. Megfelelő párnázást biztosítanak a lábnak, stabilizálják a lépéseidet és támogatják a mozgást elrugaszkodáskor és landoláskor. A megfelelően kiválasztott futócipőknek nemcsak a láb méretét kell figyelembe venniük, hanem annak típusát is (semleges, szupináló, túlpronáló), és igazodnia kell ahhoz a felülethez, amelyen futni fogsz.

Futóruha? Állítsd össze saját belátásod szerint, a legjobb minőségű ruhadarabok segítségével:

  • Póló – lehetőleg legyen légáteresztő és hatékonyan vezesse el a nedvességet, így a bőr hűvös és száraz marad az edzés teljes időtartama alatt. Egyes modellek emellett hálós szellőzőpanellel is rendelkeznek (például a hátrészen vagy a hónaljnál). New Balance futópóló A poliészterből készült termékek NB ICE vagy NB DRY technológiával rendelkeznek, amely segít hosszabb ideig megőrizni az optimális kényelmet és szárazságot.
  • Nadrág vagy leggings - a nadrágok és leggingsek legfontosabb jellemzője a megfelelő szabás, amely nem korlátozza a mozgást. A legjobb minőségű nadrágok és leggingsek lapos, bőrt nem irritáló varrásokkal, magasabb derékkal és széles derékpánttal rendelkezzenek, aminek köszönhetően nem csúsznak le a derékról és nem göngyölődnek fel. Az anyagnak szellősnek kell lennie, és hatékonyan kell elvezetnie a nedvességet.
  • Rövidnadrág - tökéletes a forró nyári napokon való futáshoz. Válassz olyanokat, amelyeknek a hossza teljes kényelmet biztosít, és kiküszöböli a súrlódás veszélyét ott, ahol a lábszár vége érintkezik a bőrrel. A kerékpáros rövidnadrág vagy a bő rövidnadrág tökéletes lesz futáshoz.
  • Sportmelltartó – a legtöbb nő nem tudja elképzelni az edzést kiváló minőségű sportmelltartó nélkül. A mellek a futás vagy a fitnesz gyakorlatok során különböző síkban mozognak, ami kellemetlen lehet és tovább terhelheti a gerincet, valamint negatívan befolyásolja a mell megjelenését (a lágy szövetek meglehetősen könnyen megnyúlnak). A megfelelően kiválasztott sportmelltartó akár 50-60%-kal csökkentheti a mell mozgását. Tekintsd meg a New Balance modern sportmelltartóinak kínálatát.
  • Futózokni – véd a horzsolásoktól és megakadályozza a láb elmozdulását a cipőben. A zoknik legyenek olyan anyagból, amelyek garantálják a láb optimális szellőzését és hatékonyan elvezetik a nedvességet. Rugalmasnak kell lenniük, hogy tökéletesen illeszkedjenek a lábhoz, és ne csússzanak le edzés közben.
  • Siltes sapka – minden, tavasszal és nyáron futó ember számára kötelező. A sapka védi a fejet az UV sugárzástól, a napellenző pedig az arcot és a szemet a napfénytől, javítva ezzel az edzés közbeni komfortérzetet. Tudj meg többet a siltes sapka kiválasztásáról >>
  • Pulóver vagy kabát - az őszi-téli futáshoz vastagabb sportruházatra, és opcionálisan termoaktív fehérneműre is szükség van. A további sportruházati rétegek feladata az optimális hőkomfort (ez nagyon fontos az izmok számára!), valamint a szél és az eső elleni védelem biztosítása.
undefined

Kényelmes sportruházat fitneszhez és jógához

A fitnesz- és jóga szett összeállítása ugyanazokat a szabályokat követi, mint a futókészlet elkészítése. Mindegyik sportágban a Te kényelmed és komfortérzeted számít, ezért a későbbi elemek kiválasztásakor elsősorban az anyagok és a szabás minőségére figyelj oda, a méreteket pedig igazítsd hozzá az alakodhoz.

A New Balance sportruházat a legjobb bizonyíték arra, hogy a nadrágok, leggingsek és pólók kiváló minősége nagyszerű dizájnnal párosulhat. Fedezd fel az NB logóval ellátott férfi és női sportruhák kollekcióját.

Hozzáadva szerzője New Balance