New Balance Run Club
Ingyenes kiszállítás előre fizetés eseténNézz meg többet
Feliratkozás hírlevélre

NŐI sportpulóver - HOGYAN VÁLASSZUK KI?

A női pulóver egy olyan ruhadarab, amely rendkívül praktikus és sokoldalú. Nem mindegyik szigorúan sportos, van, amelyik akár elegáns ruhákhoz is viselhető. A női pulóverek fontos szerepet töltenek be a kutyás séták során, valamint kirándulásokhoz és nyaralásokhoz is tökéletesek. Sportolás közben is pótolhatatlan ruhaelem, főleg a szabadban. A megfelelő sportpulóver kiválasztása a jó és hatékony edzés egyik alappillére.

Érdemes tudni, hogy a sportpulóvereket kifejezetten az adott sportághoz tervezik. Technikai anyagokból készültek, amelyek segítenek szárazon tartani a bőrt intenzív fizikai megterhelés során is. Ezenkívül a sportpulóvereket a szabás különbözteti meg, amely nagyobb mozgásszabadságot biztosít. Ezenkívül jól illeszkednek a testhez, ami nagyobb kényelmet jelent mozgás közben. Sok sportpulóver a sportolók igényeire szabott, átgondolt megoldásokkal rendelkezik, például speciális zsebekkel a kulcsok vagy a telefon tárolására.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes női sportpulóvert? Először is jól kell illeszkednie az alakhoz. A pulóver ne legyen se túl szűk, se túl bő. Ennek köszönhetően nem korlátozza a mozgást, nem okoz irritációt és horzsolást, valamint kényelmet biztosít edzés közben.

A páros sportok szárnyakat adnak

Semmi sem motivál annyira, mint partnerünk mosolya edzés közben. Egy pillantás, egy vállveregetés vagy egy támogató szó az egymást követő sorozatok vagy a futás során megtett kilométerek között lehetővé teszi, hogy új erőre kapjunk. A páros versenyeken egymást motiváló, közösen a győzelemért küzdő résztvevők ezt tökéletesen tudják.

Ugyanezeket az érzelmeket élheted át a szerelmes párok edzése során. Együtt könnyebb szembenézni a nehéz időjárási viszonyokkal és a kedvhiánnyal. A páros edzés lényege, hogy egymást buzdítsuk és rendszeresen bátorítsuk.

A sporttárs érzelmi támogatás forrása is. Az edzés nehezebb pillanataiban, amikor csökken a motivációnk, egy másik személy jelenléte segíthet kitartani és folytatni az erőfeszítést.

Hogyan válasszak futópulóvert?

Ha a tökéletes női futópulóvert keresed, akkor elsősorban a következő modelleket ajánljuk:

  • cipzáros - nagyon praktikusak, mert magas hőmérséklet esetén kicipzározhatók, vagy akár levehetők és a derékra köthetők;
  • kapucnis - alkalmasak edzésre kedvezőtlen időjárási körülmények között vagy hűvösebb időben. A kapucni hatékonyan védi a fejet az esőtől és a széltől;
  • softshell – az ilyen típusú pulóvereket futóknak, kerékpárosoknak és a szabadtéri sportok szerelmeseinek ajánljuk. Tökéletesen védenek a szél ellen és megfelelő hőszigetelést biztosítanak.

A futópulóverek légáteresztő tulajdonságokkal rendelkező anyagokból készülnek. Ez segít elvezetni a nedvességet, és szárazon tartja a bőrt futás közben. Gyakran kiegészítő szellőzőnyílásokkal rendelkeznek a háton és a hónalj alatt – ezeknek köszönhetően megfelelő a légáramlás. Emellett érdemes odafigyelni az olyan elemekre is, mint a rugalmas mandzsetta és a pulóvert futás közben a helyén tartó összehúzó, valamint a fényvisszaverő elemek – ezeknek köszönhetően félelem nélkül edzhetsz fényviszonyoktól függetlenül, pl. reggel és sötétedés után is.

Mit vegyünk fel futópulóver alá? Szükséged lesz egy testhez illeszkedő, nedvességelvezető pólóra, és ha az időjárási viszonyok zordak, akkor funkcionális fehérneműre. Nem javasoljuk pamutruházat viselését edzés közben, mivel ez az anyag felszívja az izzadságot és a testen tartja a nedvességet a fizikai tevékenységek során. És mint tudjuk, a száraz futóruha a hatékony és kényelmes edzés alapja.

Hogyan válasszunk sportpulóvert fitneszedzéshez?

Miben menjünk fitnesz edzésre? Az edzéshez használt sportpulóvernek egyrészt tökéletesen illeszkedőnek, másrészt rugalmasnak kell lennie. Nem korlátozhatja a test mozgását. Ugyanakkor a fitnesz pulóvernek optimális hőkomfortot kell biztosítania a szabadtéri edzések során.

Érdemes légáteresztő anyagból készült modelleket választani, amelyek hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek és elvezetik a testről a nedvességet.


A fitnesz pulóver gyakran hüvelykujj nyílással és alsó összehúzóval rendelkezik. Ez a lehető legkényelmesebb edzés biztosítására szolgál, anélkül, hogy attól kellene tartanod, hogy hirtelen mozdulatok esetén a ruha elmozdul vagy felcsúszik. Választáskor érdemes az ízlésünket is figyelembe venni, mert minél jobban szeretjük a pulóver dizájnját, annál nagyobb lesz a motiváció a mozgásra.

Hogyan válasszunk ki tökéletes pulóvert nyújtáshoz?

Hogyan válasszunk pulóvert nyújtáshoz, azaz stretchinghez? Először is ne feledd, hogy a ruhának lehetővé kell tennie, hogy szabadon, kényelmesen érezd magad, és elegendő mozgásszabadságot kell biztosítania különböző testhelyzetek felvételekor. Emiatt a nyújtó gyakorlatokhoz használt pulóvernek kissé lazábbnak és megfelelő hosszúságúnak kell lennie. Fontos a testmozgásokhoz alkalmazkodó rugalmas anyag is. Ezenkívül az edzések különféle időjárási körülmények között végezhetők, ezért a női sportpulóvernek mindenekelőtt melegnek kell lennie. Ha a gyakorlatok intenzívebbek lesznek, vegyél fel alá termoaktív pólót.

Hegymászó sportpulóver – hogyan válasszuk ki?

Mi a helyzet az outdoor ruhákkal? A trekking sportpulóvernek elsősorban hőszigetelő tulajdonságokkal kell rendelkeznie, hogy megvédje a testet a nehéz hegyi körülmények között. Az ajánlott anyag egy kétrétegű softshell. Kívülről a szövet jól elpárologtatja a nedvességet, a szélnek is ellenáll, belül pedig optimális hőkomfortot biztosít és kellemes tapintású. További előny a rugalmasság és a nagy kopásállóság.

A merinó pulóverek is második fiatalságukat élik – ez a speciális gyapjúfajta hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik, elvezeti a nedvességet, és nagyon kellemes tapintású. További előnyük az antibakteriális tulajdonság – minden bizonnyal értékelni fogják azok, akik a hosszú és fárasztó ösvényeket kedvelik.

Egy hegyi kirándulás megerhelő lehet a ruházatra nézve, ezért érdemes jó tartósságú pulóvert választani. Ügyelj az anyagok és a kivitelezés minőségére, mint például a megerősített varratokra és a tartós cipzárakra. A pulóver tartós felépítése lehetővé teszi, hogy túlélje a túrázást még nehéz hegyi körülmények között is.

A tökéletesen összeillő pár

A tökéletesen rád illő futócipő garancia a kényelmes futásra. Találd meg a sajátodat a ShoeFinderrel!

Találd meg a cipődet