New Balance Run Club
Ingyenes kiszállítás előre fizetés eseténNézz meg többet
Feliratkozás hírlevélre

Sportcipő magas vagy klasszikus felsőrésszel – melyiket válasszam?

A sportcipők többféleképpen osztályozhatók, figyelembe véve például a sportágat vagy az anyagok típusát, amelyekből készültek. Sokkal egyszerűbb, mert szabad szemmel is látható, a magas és alacsony szárú cipőkre való felosztás.

A magas szárú cipőkről elsősorban a kosárlabda jut az eszedbe? Helyes! Ez azon kevés sportágak egyike, amely határozottan előnyben részesíti az ilyen típusú lábbeliket. Ezenkívül a magas felsőrésszel rendelkező csizmák a trekking szerelmeseinek nélkülözhetetlen felszerelését is képezik. A bokát fedő felsőrésszel rendelkező sportcipők egyes modelljei futás közben is jól beválnak, különösen terepen és nehéz időjárási körülmények között.

Tudd meg, hogy mi a különbség az ún. "ankle boots" és a klasszikus sportcipők között. Mikor válasszunk magas szárú cipőt, és mikor jobb a boka alatti felsőrész?

idotlen 1906 new balance tornacipo

Sportcipők magas felsőrésszel - a világ legdrágább tornacipője!

Michael Jordan első magas szárú cipője rekordáron, 560 000 dollárért kelt el a Sotheby's online aukción! Drágábban már nem is lehet? Kiderült, hogy de... Az 1985-ös Air Jordan I-et a kosárlabdázó egy másik cipője győzte le.

Az Air Jordan XIII-at, amelyet Michael Jordan utolsó NBA-döntőjében 1998-ban viselt, 2 238 000 dollárért kelt el egy aukción. Így ez a cipő a sportcipők történetének legdrágább lábbelijévé vált.

A New Balance meghosszabbított felsőrésszel rendelkező modern sportcipői minden bizonnyal olcsóbbak és a legtöbb jó minőségű lábbeli iránt érdeklődő ember számára elérhetőek. Nem fognak helyetted pontot szerezni, de optimális támogatást és stabilitást biztosítanak, hogy a célodra koncentrálhass.

Tekintsd meg a New Balance kosárlabdacipők kínálatát!

undefined

Trekking és outdoor - magas szárú cipők speciális feladatokhoz

A dinamikus sétákhoz és változó nehézségi fokú területen való túrázáshoz megfelelő talp- és lábtámaszra van szükség. A masszív, megemelt felsőrésszel rendelkező cipők itt tökéletesen beválnak!

Csúszó kövek, egyenetlenségek, földből kiálló fagyökerek... Gondolj csak bele, mi történhet, ha véletlenül rájuk lépve elveszíted az egyensúlyodat! A túracipők fő feladata a boka stabilizálása (innen ered az "ankle boots" elnevezés), és a bokaficam kockázatának minimalizálása egyenetlen és megerőltető talajon való séta közben.

Ez a fajta lábbeli a magasabb szár mellett vastag talppal és agresszív mintázattal rendelkezik, amely elszigeteli a lábat a talajtól, hatékonyan párnázza az egyes lépéseket és növeli a cipő tapadását a talajhoz. Az erős fűzők lehetővé teszik a felsőrész szélességének tökéletes beállítását a lábfejnek és a bokának megfelelően, a kiváló minőségű anyagok pedig maximális tartósságot és mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállást biztosítanak.

A New Balance férfi kültéri és túracipő a legjobb minőségű természetes bőrből készült (különféle árnyalatok közül választhatsz), ellenáll a nedvességnek és ... nem csak a hegyi túrák során, hanem a mindennapi stílus részeként is tökéletesen beválik.

Vess egy pillantást a New Balance weboldalára, és fedezd fel az elegáns, természetes bőrből készült, magas felsőrésszel ellátott cipőket.

undefined

Futócipő – alacsony vagy magas felsőrész?

A futás az egyik legnépszerűbb sportág, amelyet amatőrként és profiként is űznek, különböző szinteken. A megfelelően kiválasztott futócipő a futó biztonságának alapja. Ebben az esetben azonban nem a felsőrész magassága a lényeg, hanem a csillapítás mértéke, amelyet egy adott pár cipő biztosít.

A futócipőket a lábad típusához és annak a talajnak a típusához kell hozzáigazítani, amelyen futni fogsz. A semleges, a szupináló és a pronáló talpnak más-más támasztásra és csillapításra lesz szüksége.

A lábpronációval kapcsolatos további információkért lásd a következő cikket:

A legnagyobb csillapítást az aszfalton való futás követeli meg, a parkban, füvön vagy kavicson való futás határozottan alacsonyabbat. A futófelület típusa is fontos, ami garantálja az optimális tapadást a talajhoz.

Fedezd fel az összes futócipőt, és válaszd ki a számodra megfelelőt.

Klasszikus futócipő

A futók túlnyomó többsége a klasszikus, textilből készült, alacsony felsőrésszel (boka alatti) ellátott cipőt választja. Az ilyen típusú lábbelikben teljes a mozgásszabadság, az izmok, ízületek és szalagok pedig teljes erővel dolgoznak. A New Balance férfi és női futócipők a legjobb minőségű lábbelik széles kategóriája, amely optimális funkcionalitással és nagyszerű dizájnnal tűnik ki a versenytársak közül.

Magas szárú futócipő

A futók két helyzetben nyúlnak a meghosszabbított felsőrésszel rendelkező cipőkért: ha igényes terepfutásra indulnak (ekkor a cipőnek keményebb felsőrésszel és vastagabb talppal kell rendelkeznie), illetve ha kavicsos vagy egyenetlen terepen futnak. Magasított szárú cipők rugalmas anyagból a lábat a boka magasságában, közvetlenül alatta vagy felette takarják, és megakadályozzák, hogy apró kavicsok essenek a cipő belsejébe.

Hozzáadva szerzője New Balance